Tégy engem szívedre…

„Fontos, hogy minél több ifjú érezze azt, hogy nincs egyedül. Hiszen a mai világban a tiszta életet kigúnyolják, a média lépten-nyomon azt sugallja, nem vagy igazi fiatal, ha nincs partnered. Szerencsére vannak még olyan emberek, akik tisztán akarnak élni, ezért szeretnénk, ha minél többen megismernék ezt a lelkiséget – mondta Lindmayerné Katalin, a magyarországi Mária Légió elnöke, akinek a szorgalmazására indult el ez a kezdeményezés.

Amikor Katalin a gimnazista-egyetemista korosztálynak beszélt erről a gyűrűről, valaki javasolta, hogy ebbe az ígéretbe bele kéne venni azt is, hogy nem cigarettáznak, nem narkóznak, és nem isznak, mert ez is hozzátartozik a tisztasághoz. A gyűrűvel együtt egy kis ismertető füzetet is kiadtak. Ennek nyomán volt olyan pár, akik addig szexuális kapcsolatban éltek egymással, de ennek hatására döntötték el, hogy házasságot akarnak, és addig megszakítják a testi kapcsolatot. Valéria szeretné elkötelezni magát Jézusnak és a Szűzanyának. Már régóta érlelődött benne ez a gondolat, és most nagyon megtetszett neki ez a lelkiség. Ágnes, aki karmelita harmadrendi, már tíz éve megtette a tisztasági fogadalmat, és most a gyűrűvel szeretné ezt megpecsételni. A gyűrű – melyet bárki felvehet nemtől, kortól függetlenül – ezüstből készül, a közepén lévő szívet egy-egy liliom köti össze. A liliom Szent Imrét, a szűzi tisztaság jelképét, a magyar ifjúság védőszentjét jelenti, aki a gyűrűt viselők példaképe ártatlanságuk megőrzésében. A gyűrűnek készül két szívvel ellátott változata is, ezt bárki – még házasságban élők is viselhetik – akik vállalják, hogy életükben a Jóistent, Jézust és a Szűzanyát teszik az első helyre. Itt a két szív Jézus Szentséges Szívét és Szűz Mária Szeplőtelen Szívét jelképezi, kiknek felajánlják magukat és életüket.

Eddig százhét gyűrű jelzi szerte az országban, kik azok, akik akár a házasságig, akár a szerzetesi élet kezdetéig szűzi tisztaságban szeretnének élni, illetve nem szegik meg az oltárnál tett örök hűségüket. Boldogasszony ünnepéhez kapcsolódóan, tizenegy hónappal az első gyűrű felvétele után először adtak hálát a résztvevők azért, hogy ez a gyűrű elkészülhetett.  „Az embert az teszi fiatallá, hogy erényesen él, a bűn az, ami az embert öreggé teszi. Azt szeretnénk, ha életünk világítótornya Jézus és Szűz Mária szeplőtelen szíve lenne. Ezért karolta fel és támogatja az egyház ezt a kezdeményezést, mely az élet kultúrájához visz közelebb. Erősítse meg ezeket a fiatalokat és kevésbé fiatalokat döntésükben a Szentlélek, hogy hűségesek maradjanak elhatározásukhoz, hiszen tudjuk, boldogok a tiszta szívűek, ők meglátják Istent” – fejezte be beszédét az atya.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .