Te ki vagy a környezetedben?

Kezdetben a betegeknek kívántak a hosszasabb kórházi tartózkodás ideje alatt értelmes, segítő elfoglaltságot találni, mára a kezdeményezés már messze túlnőtte a kórház kereteit. Az ápolási igazgató asszony a Szociális és Mentálhigiénés Szolgálattal közösen szervezi az egyes programokat, Sallai Julianna látja el a háziasszonyi szerepet. Az elmúlt időkben Jókai Anna, Csókay András, Jelenits István, Eperjes Károly és mások voltak a klub vendégei, legutóbb, november 12-én Böjte Csaba ferences szerzetes látogatott el az ORFI-ba. Róla közismert, hogy Déván kezdte, de azóta már egész Erdélyre és Románia távolabbi részeire is kiterjed gyermekmentő szolgálata. Újabb és újabb házakat nyit meg, ahová árva vagy igen sanyarú körülmények között élő gyerekeket fogad be.

A mostani alkalommal Te ki vagy a környezetedben? – címmel beszélt a népes, mintegy százharminc fős közönség előtt. Hangsúlyozta: a már meglévők mellett újabb otthonok nyitását tervezi. A Csaba atyával való találkozásra a kórház régi betegei közül is többen eljöttek, mint ahogyan más alkalommal is. Nemcsak az ORFI orvosai és ápoló személyzete, hanem más kórházak dolgozói is fontosnak tartják jelenlétüket. A Lukács Klub nyitott, várják az új arcokat a közönség soraiban. A programokról az érdeklődők a www. orfi.hu honlapon tájékozódhatnak. Az adventet az ünnepre készülődés jegyében töltik. Mint Kellős Éva elmondta, gyógyító munkájuk során nagyon érzik az országban egyre terjedő szegénységet, ezért a lelki felkészülés mellett kézműves foglalkozásokat szerveznek, hogy betegeik maguk készítette ajándékokkal lephessék meg karácsonykor szeretteiket. Ilyen módon is tudatosítjuk – hangsúlyozta az ápolási igazgató asszony -, hogy az életet nem szolgáltathatjuk ki pusztán a pénzügyi szempontoknak, hanem érzelmi- és szeretet alapon gazdagíthatjuk.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .