Húsz éve a hit védelmében, a szegények szolgálatában

Különös pillanatok voltak ezek, hiszen a kelet-német menekültek 1989-es befogadása, a romániai forradalom és a jugoszláviai háború során végrehajtott nagyszabású segítő és mentő akcióival kormányszervek és társadalmi szervezetek elismert és elfogadott partnerévé vált az MMSz, mely mára az egyik legnagyobb hazai segélyszervezetünk lett. Karitatív munkát végez minden megyénkben: hétszázötven munkatárs, ötezer aktív és tizenötezer mozgósítható önkéntes segítségével. A húszéves fennállását ünneplő szeretetszolgálat zugligeti központjában tartott sajtótájékoztatón ünnepi kampánysorozatukat jelentették be november 11-én. Az új program első felhívása a hideg télben szenvedő, legrászorulóbb embertársaink megsegítésére irányul Hogy ki ne hűljenek az emberek címmel, mellyel takarógyűjtési akciót kezdtek. A következő év során a programsorozat számos új elemmel folytatódik, reményeik szerint a társadalom széles rétegeinek aktív bekapcsolódásával.

Az ünnepi akció meghirdetése kapcsán Kozma Imre, az MMSz elnöke és Vecsei Miklós ügyvezető alelnök a Szent Márton napján tartott sajtótájékoztató során beszámolt arról is, hogy tapasztalataik szerint a magyar lakosság az átlagnál sokkal fogékonyabb a szegények, az elesettek problémái iránt, ezért is adták az ünnepi évnek ezt az üzenetet: Magyarországnak van a legnagyobb szíve. Mint mondták: „Az adakozókedv ma is intenzíven működik, ha hiteles ember kéri az adományt, és ha a jótékonykodók meggyőződnek róla, hogy az adományt megfelelő célra fordítják, és az célba is ér. Annak ellenére így van ez, hogy az utóbbi években gyakran mintha csak a pénzről szólna minden és nem az emberről. A gazdasági válság ugyanakkor egyáltalán nem indokolhatja, hogy az egymásra való figyelés és a szociális rendszer szükségszerűen hiányt szenvedjen.” A szeretetszolgálat köszönettel fogadja valamennyi jó szándékú magánszemély, szervezet és cég partnerségét, segítségét, támogatását az ünnepi esztendőben is. Az adományokat – takarókat, meleg ruhát és minden más eszközt, illetve forrást, ami segítheti a máltaiakat céljaik elérésében, háromszázötven magyarországi Máltai Ponton köszönettel fogadják.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .