Tartósélelmiszer-gyűjtés a nagyböjtben

Az irgalmasság rendkívüli szentévében arra kérjük a testvéreket, hogy idén különösen is nagy szeretettel csatlakozzanak az irgalmas szeretet megéléséhez, amikor meghirdetjük a hagyományos nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtést templomainkban.
Ferenc pápa szentévet meghirdető bullájában így szól hozzánk: „A szentévben megtapasztalhatjuk majd, mit jelent megnyitni a szívünket azok felé, akik a modern világ – gyakran drámai módon létrehozott – perifériáin élnek. Nyissuk föl a szemünket, hogy észrevegyük a világ nyomorúságát, méltóságuktól megfosztott fivéreink és nővéreink sebeit, és érezzünk késztetést arra, hogy meghalljuk segélykiáltásukat. (…) Fedezzük fel az irgalmasság testi cselekedeteit: jóllakatni az éhezőket, megitatni a szomjazókat, felöltöztetni a ruhátlanokat, befogadni a jövevényeket, ápolni a betegeket, meglátogatni a rabokat, eltemetni a halottakat” (Ferenc pápa: Misericordiae Vultus, 15. oldal).
A szentévben különösen is fontos számunkra, hogy tanúságot tegyünk az irgalmas szeretet gyakorlásáról. Sokszor szerény lehetőségeinkhez mérten tartós élelmiszerrel járulhatunk hozzá a katolikus egyház segélyakciójához.
Kérjük, hozzák el a szentmisékre tartósélelmiszer-felajánlásukat, és tegyék a templomban erre kijelölt helyre március 6-a és 13-a között vagy az egyházmegyei karitászközpontokban is leadhatják adományaikat. A legkisebb adománnyal is a felebaráti szeretet csodája valósul meg közöttünk. Budapesten a Szent István-bazilika mellett egy Karitász emblémával ellátott teherautónál is várják a felajánlásokat. Adományaikat a karitász juttatja majd el a rászorulókhoz.
A korábbi években meghirdetett gyűjtésünk eredményeként családok ezreit tudtuk segíteni azokkal a segélycsomagokkal, amelyeket a hívek adományaiból juttattunk el a rászorulókhoz. Ha ezt mindannyian megtesszük, és legalább egy kilogramm adományt hozunk a templomba, újra nagyon sok családnak tudunk segíteni az irgalmas Jézus példáját követve.
Telefonos adományvonalon is bekapcsolódhatunk a jubileumi évét – alapításának nyolcvanötödik és újjászervezésének huszonötödik évfordulóját – ünneplő Katolikus Karitász segítő munkájába. Ha a 1356-os telefonszámot hívjuk, hívásonként ötszáz forinttal segítünk.
„1% segítség, 100% szeretet.” Kérjük, aki teheti, adója egy százalékával is támogassa a Katolikus Karitász szolgálatát, a Karitászt Támogató Alapítványt. Köszönjük a szegényeknek szánt adományaikat!

MKPK

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .