Tanévkezdés Szombathelyen

Ebből az alkalomból Rédly Elemér, a győri hittudományi főiskola tanára tartott előadást. Bemutatta a jelenlegi társadalmi közeget, amelyben a pedagógiai munka és a hitoktatás is történik, majd a katekézis oktatási és nevelési céljairól szólt. Kiemelte a hitoktatás katekumenális jellegét: nem elégedhetünk meg ismeretek átadásával, be kell vezetni a fiatalokat a keresztény életbe, hogy kialakuljon bennük az elköteleződés Krisztus és az egyház iránt.
Az előadást követően püspöki szentmisében kérték a Szentlélek ajándékait erre az új tanévre. Veres András püspök homíliájában arról beszélt: a hitoktatókat, a teológiai hallgatókat Isten arra hívta meg, hogy hirdessék, tanítsák az igazság üzenetét. Kiemelten fontos tehát – folytatta a főpásztor –, hogy a hitoktatók, teológiai hallgatók megtanulják hitünk igazságait, minden kérdésre kiterjedően ismerniük kell a vallásunk tartalmát. Az igaz hit pedig igaz cselekedetekhez kell hogy vezessen. A ma emberét különféle vallási csoportosulások csábítják, sokan hajlamosak a valóság tényei helyett a horoszkópok világába merülni – folytatta a főpásztor. – Példát azzal adhatunk, ha életünkben megvalósul a hitünk és cselekedeteink egysége.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .