Támogatási lehetőség a kárpátaljai magyar iskolásoknak

 

A program célja, hogy összekösse a Kárpát-medence, illetve a világ magyarságának jó szándékú támogatóit a kárpát­aljai magyar általános iskolásokkal, s ezáltal előmozdítsa a támogatott gyerekek tanulmányi előmenetelét, hitbéli életét, valamint a magyar közösség életében való szerepvállalását.
A programban támogatóként bárki részt vehet, aki vállalja annak kötelezettségét, hogy egy tanéven keresztül (10 hónap) havi 10 euróval támogat egy gyermeket.
A GISZ adatbázist állított össze a Kárpátalja-szerte támogatásra szoruló gyermekekről. Az adatbázisban szereplő adatok alapján a támogató dönti el, hogy kit szeretne támogatni. A támogatás összegét készpénzben, illetve banki átutalás formájában – egy összegben vagy havi rendszerességgel – is el lehet juttatni a GISZ számára.
A szervezet ezt az összeget eljuttatja a kiválasztott gyermeknek. A támogatott diák átvételi elismervény aláírásával tanúsítja, hogy megkapta a támogatást. Az összeg átvételével párhuzamosan a támogatott egy kézzel írott köszönő­levelet ad át, amelyet a GISZ továbbít a gyermek támogatójának. A program befejezése után a támogató dönt, hogy szeretné-e továbbra is támogatni a kiválasztott diákot.
A 2016–2017-es tanév folyamán nyolcvanöt gyermek részesült támogatásban hatvankét támogató jóvoltából. A következő tanévben a GISZ szeretné növelni ezt a számot.

Forrás: Kárpátaljai Magyar Görögkatolikus Ifjúsági Szervezet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..