Találkozás, mosoly, áldás

Fotó: Kertész Annamária
A további képek: Taizéi Közösség

 

Azt a megalázónak szánt döntést hozták, hogy Roger testvér nem szólhat az emberekhez nyilvánosan. Az intézkedés azonban ezúttal is hiábavalónak és ostobának bizonyult. Roger testvér ugyanis éppen ezt a csendes találkozást szerette a legjobban, ezt kereste szerény mosolyával.
Roger11Budapesten három templomban találkozott a hívekkel: a zugligeti, a Thököly úti és a józsefvárosi templomban. Senki sem hirdethette, hogy itt van, de szájról szájra ment a híre. A hívők serege – gyerekek, fiatalok és szülők – néma csendben vonult elé. Roger testvér fáradhatatlanul rajzolta a keresztet az elé kerülők homlokára, és néma mosolyával fejezte ki a találkozás örömét, Isten emberszeretetét.
Roger testvér ezzel a csendes jelenléttel, közössége embermentő, árvákat befogadó, éneklő, imádkozó, dolgos életével lett hiteles, a keresztény egységet a maga közösségében megélő, fiatalokat megszólító reménysége világunknak.
Tíz éve egy zavart elméjű asszony leszúrta. Mai történet: merénylet végzett vele. De mai reménység: a bizalom zarándokútja folytatódik. Roger testvér nem veszített hitelességéből.
Isten megadta neki azt a képességet, hogy az ő szeretetét közvetítse a csendes találkozás, a mosoly áldásával.

Roger testvérre emlékezve közöljük Rónay György: Elkötelezett imádság című írását  a hetvenéves Új Ember archívumából.

Roger4

Roger6 Roger7 Roger8 Roger10

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .