Tajvan ajándéka egy orgona

Fotó: Ferencesek.hu

 

Az eseményről a Katolikus Rádió adott hírt október 26-i Reggeli riport című műsorában. A budapesti ferences gimnázium kápolnájában tartott átadási ünnepségen Szalai Gábor, az iskola igazgatója köszönetet mondott a budapesti tajvani képviselet vezetőjének. Andrew W. Chang nagykövet kifejezte örömét, hogy a budapesti ferences gimnázium életében nagy szerep jut a zenének. Elmondta, Tajvanon sajnos nem fektetnek olyan nagy hangsúlyt a zeneoktatásra, mint Magyar­országon, e tekintetben tehát szeretnének tanulni tőlünk.
Az adomány az egyik tajvani minisztérium által támogatott projekt révén került a budapesti iskolába. A cél, hogy olyan intézményeknek (iskoláknak, kórházaknak) juttassanak támogatást, ahol nagy szükség van rá – mondta el a nagykövet. Hozzátette: „A világban sok helyen zűrzavar uralkodik. Szükség van arra, hogy a kereszténység terjedjen, és élhető hellyé varázsolja a világot.”
Az átadási ünnepségen Dobszay Benedek ferences provinciális megáldotta az új hangszert, amelyet liturgikus imádságokhoz és a szentmiséken is használni fognak.

Forrás: Magyar Katolikus Rádió

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .