Szociális testvérek hálaadása Kolozsváron

A szociális testvérek legnagyobb közösségi ünnepe a pünkösd, hiszen Slachta Margit, a Szociális Testvérek Társaságának alapítója a Szentléleknek ajánlotta a közösséget.
A társaság női ágának tagjai idén június 4-én, pünkösdvasárnap a kolozsvári Szent Mihály-templomban szentmisével ünnepeltek. Két ideiglenes fogadalmas testvér megújította fogadalmát, a liturgia végén pedig a jubileumot ünneplő testvérek – a nyolcvannégy éves Bálint Anna gyémántfogadalmas testvér, aki a dési kültagcsoportot irányítja; a fogadalomtételének negyvenedik évfordulóját ün­nep­lő Murányi Teréz, akinek hivatása a kommunizmus éveiben érlelődött; továbbá a csíkszeredai helyi közösség két ezüstfogadalmas tagja: Farkas Ibolya és Szentkirályi Éva – hálájuk jeléül újra elmondták fogadalmi imájukat az oltár előtt.
A jubileumot ünneplő testvéreket Farmati Anna kerületi elöljáró mutatta be a közösségnek. A szentmisét celebráló Kovács Sándor kolozsvári főesperes megáldotta a jubilánsokat, és a Szentlélek ajándékait kérte az ünneplő testvérek és az egész közösség számára. A jeles nap alkalmából megújult a társaság honlapja is.

Forrás és fotó: RomKat.ro

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .