Szociális misszió Európában

 

Maria Goretti, az Apostolok Királynője nevet viselő misszionárius szervezet volt vezetője elmondta: ausztriai székhelyű szervezetükben, amely elsősorban félresiklott életű nők, valamint gyermekek felkarolására jött létre, összesen kilencszázhét nővér dolgozik Szlovákiában, Németországban, Olaszországban, Indiában, a Fülöp-szigeteken, valamint Afrikában.


A találkozón Böjte Csaba a Dévai Szent Ferenc Alapítvány tevékenységéről tartott előadást. Elmondta: először 1992-ben vett magához Romániában utcára került, otthontalan gyermekeket. Az azóta eltelt évek során a misszió tevékenysége jelentősen kiszélesedett. Jelenleg hatvankét nevelőközpontban összesen 2174 gyermeknek ad otthont az általa létrehozott alapítvány. Kiemelkedő munkásságának elismeréseként a szerzetes 2011-ben megkapta az Európai Polgár-díjat.

 

A konferencia után az Európai Parlament brüsszeli székházában megnyitották az Életem menekültként című fotókiállítást. A tárlat képeit nem hivatásos fotósok készítették, hanem olyan emberek, akiken a Jezsuita Menekültszolgálat missziója segített. A kiállítás anyagának elkészítéséhez a jezsuiták biztosították a fényképezőgépeket, amelyekkel a menekültek minden tematikus megkötöttség nélkül készíthettek dokumentumfotókat a mindennapjaikról, életkörülményeikről.

(MTI/MK)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .