Szóban, versben, dalban – az apostolokról

Évek óta a helyi, Csokonai Vitéz Mihályról elnevezett református gimnázium és a város közösségi háza ad otthont a rendezvénynek. A találkozót megnyitó Szászfalvi László polgármester, országgyűlési képviselő, örömét fejezte ki, hogy a városban fogadhatják az egyházmegye katolikus hittanosait. A püspökség nevében Kiss Iván, a hitoktatási felügyelet vezetője köszönte meg a felkészítő hitoktatók munkáját és Maczkó Gyula esperes plébános szervezőmunkáját.

A találkozón sokfajta vetélkedőn vehettek részt a gyermekek. A tudáspróba során az apostolokkal kapcsolatban tanultakról adtak számot: a feladatlapokon sok-sok kérdés szerepelt, melyekre a Szentírás, a szentek élete és a legendák ismeretében adhattak csak jó válaszokat. De a versek, a prózai és színdarabszövegek ugyancsak az apostolok életéről szóltak. Az esős időjárás miatt meghiúsult aszfaltrajz-verseny helyett a nagyteremben születtek jobbnál jobb képek az apostolokról. Az ének kategóriában egyéni versenyzők és kórusok adtak elő szebbnél szebb dalokat, himnuszokat Jézus első követőiről. A rendezvény alatt sok-sok játék és közös ének színesítette a programot, a marcali Fény Gyermekei ifjúsági zenekar közreműködésével.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .