Szívtisztás

Kiderült, hogy egy hetvenéves férfi, Winston Howes ültette szív alakban a fákat felesége emlékére.
Winston és Janet Howes 1962-ben házasodtak össze, és boldog házasságban éltek le harminchárom esztendőt. Az asszony ötvenévesen, 1995-ben, szívelégtelenségben elhunyt.


Gyászoló özvegye elhatározta, hogy létrehoz valamit felesége tiszteletére. Ez a valami lett a kis erdőben a szív alakú tisztás, amelyhez hatezer tölgyet ültetett az elmúlt tizenhét esztendő alatt. A szív csúcsa pontosan Wotton Hill, Janet Howes szülőfaluja felé mutat, és a tisztást csak a szív csúcsához vezető ösvényen keresztül lehet megközelíteni.

A tisztást sövény határolja és nárciszok díszítik. Nincs ott más, csak egy pad, amely arra a dombra néz, ahol Janet Howes annak idején lakott. A férj így beszélt az egyik újságnak: „Néha odamegyek, és csak ülök, és gondolkozom mindenfélén.”

Howesék tizenhét éve titokban tartották a birtokukon lévő szíverdőt. Nem hivalkodtak vele, és mivel csak odaföntről látszik, eddig valóban csak az gyönyörködhetett benne, akinek számára fáradságos munkával ültették. Július óta a sajtó által milliók leshettek be a titokba, amit úgy is hívhatunk: hűség.

Sajnos a titok intim meghittségét, titok voltát a hőlégballonozó fotós kedve és a sajtó kíváncsisága széttörte, ám ennek a tisztásnak a képét és jelentését most sokan a szívükbe zárhatják. Szükségünk is van rá…

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .