Szíveket kér a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Az egyik legnagyobb hazai karitatív szervezet ugyanis az idézett mottóval szervezett több hónapos jubileumi akciót – fennállásának huszadik éve alkalmából. Sajátos szimbólummal szeretnék megünnepelni és láttatni az általuk képviselt és munkájuk során megtapasztalt társadalmi összefogás lehetőségét és erejét. A február 12-én kezdődött kampány során arra kérik az embereket, e jelképes akció során is működjenek együtt velük: varrjanak egy szívet, és vigyék el az akció valamelyik helyszínére (a központ Budapesten található, a Nyugati téri West End City Center Millennium – szökőkutas – udvarán; ezenkívül országszerte mintegy háromszázötven „Máltai Ponton”, továbbá az akcióba bekapcsolódó vállalatok, közintézmények székhelyein, telephelyein lehet leadni e különleges és egyszerű „szolidaritás-szavazatokat”). Ezeket a későbbiekben egyetlen nagy szívvé „dolgozzák össze”, amelyet önmagáért beszélő, a húszéves „Málta” üzenetét hordozó látványelemként egy közterületen állítanak majd ki.

„Legyen benne a te szíved is!” – olvasható a Magyarország térképét formázó „szívtározókon”. A szeretetszolgálat mindezzel azt közvetíti a kétségeskedőknek is: minden más értelmű látszat ellenére a magyar emberek érzékenyek a társadalmi problémákra, és készek aktívan közreműködni megoldásukban. A máltaiak e szemléletének alapja – saját szavaik szerint – az a sokrétű és széles körű támogatás, amelyet a társadalomtól kaptak és kapnak, hogy a legszegényebbeken segíthessenek napról napra, s amelyre elengedhetetlen szükségük van, hogy a magyar szociális és egészségügyi ellátórendszerben betölthessék szerepüket és elvégezhessék a rájuk bízott feladatokat. A „Málta” ezt a bizalmat és elköteleződést köszöni meg, és kéri továbbra is minden jóakaratú ember támogatását: „Tegyünk együtt azokért, akik csak így remélhetnek segítséget!”

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat országosan jelenleg háromszázötven ponton van jelen, és évente több mint kétszázezer krízishelyzetben lévő rászoruló részére nyújt segítséget. Szociális és egészségügyi intézményrendszere kétszáz szolgálattal vállal át feladatokat önkormányzatoktól, kistérségi társulásoktól. Az elmúlt két évtizedben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat számos modellértékű program kezdeményezője volt, s ezzel is a hazai társadalom folyamatos partnere az egyes szociális problémák megoldási kísérletei során.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .