Szerelmespárokat fogad a pápa

 

„A szentatya több alkalommal is arra buzdította a szerelmeseket és az ifjú házasokat, hogy éljék meg a hűséges és termékeny szeretet örömét, amely az életszentségben növekszik, követve a Szent Család modelljét, és befogadva Krisztust a családi életbe. Ebben ugyanis mindennap megújul a szentségi szerelemben való teljes és szabad önajándékozás, amely elnyeri a húsvéti misztérium kegyelmét.” Vincenzo Paglia érsek, a Család Pápai Tanácsának elnöke ezekkel a szavakkal mutatta be a kezdeményezést, amely alkalmat teremt arra, hogy Ferenc pápa találkozhasson a jegyespárokkal.


A szentatya október 4-én, Assisiben a következő szavakkal fordult az egybegyűlt fiatalokhoz: „Mi a házasság? Valódi hivatás, akárcsak a papság vagy a szerzetesi élet. Két keresztény, aki összeházasodik, szerelmükben felismerte az Úr hívását arra a hivatásra, hogy egy férfiból és egy nőből egy test, egy élet legyen. A házasság szentsége Isten kegyelmével pecsételi meg ezt a szerelmet, amely Istenben ver gyökeret. Ezzel az ajándékkal, a hívásnak ezzel a bizonyosságával biztonságosan lehet nekivágni az útnak, nem félve semmitől, s mindennel szembenézve, együtt” – hangzottak Ferenc pápa szavai a fiatalokhoz.

VR

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .