Szentszéki akkreditáció újabb öt évre

A dekrétum kiadását Massimo Pampa­loninek, a Pápai Keleti Intézet rektor­helyet­tesének hivatalos látogatása előzte meg, melynek során megvizsgálta, hogy az intézmény teljesíti-e az aggregáció feltételeit. A kongregáció Massimo Pampaloni jelentése, valamint az ahhoz mellékelt dokumentáció vizsgálatának eredményei alapján döntött az agg­regáció megújítása mellett.

A Szent Atanáz Gö­rög­­katolikus Hittudományi Főiskola 1995-ben lett a Pápai Keleti Intézet affiliált, majd 2006-ban aggregált intézménye. Az affiliáció a bak­ka­la­ureátusi diploma kiadására, az aggre­gáció pedig az erre épülő licen­ciaképzés lebonyolítására jogosítja fel a főiskolát. Az intézmény ezzel a háromlépcsős (bakka­lau­reátus, licencia, doktorátus) katolikus felsőoktatási képzési rendszer első két fokozatát biztosítja hallgatóinak. A kelet- és közép-európai régióban egyedülálló módon a hittudományi főiskola által szervezett licencia képzési programja a keleti teológia és a keleti szent tudományok ismereteit rendszerezi.

Forrás: SZAGHF

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .