Szentföldi zarándoklat a bíboros vezetésével

A Genezáret-tó partján felkeresték a primátus átadásának helyszínét, a Mensa Christit. A tavon hajózva a zarándokok imádkoztak hazánkért, hogy a Gondviselés kísérje népünket a történelem útján.
Jeruzsálemben a Via Dolorosán végigjárták a keresztutat, és közös szentmisén vettek részt a Golgotán. A szertartáson jelen volt Jungbert Béla, Magyarország palesztin nagykövete és felesége is. Erdő Péter bíboros találkozott Fouad Twal jeruzsálemi latin pátriárkával, aki a Szentföldre látogató Szentsír-lovagok kitüntetésével, a zarándokkagylóval és a hozzá tartozó okirattal ajándékozta meg a főpásztort és Süllei László kanonokot . A találkozón jelen volt Jungbert Béla, valamint Szentgyörgyi Zoltán, hazánk tel-avivi nagykövete is. Útjuk során felkeresték a szent helyeket, köztük a haifai karmelita kolostort és zarándokházat. A magyar bíboros szentmisét mutatott be a názáreti Angyali Üdvözlet-bazilikában. A Genezáret-tó partján felkeresték a primátus átadásának helyszínét, a Mensa Christit. A tavon hajózva a zarándokok imádkoztak hazánkért, hogy a Gondviselés kísérje népünket a történelem útján.

Jeruzsálemben a Via Dolorosán végigjárták a keresztutat, és közös szentmisén vettek részt a Golgotán. A szertartáson jelen volt Jungbert Béla, Magyarország palesztin nagykövete és felesége is. Erdő Péter bíboros találkozott Fouad Twal jeruzsálemi latin pátriárkával, aki a Szentföldre látogató Szentsír-lovagok kitüntetésével, a zarándokkagylóval és a hozzá tartozó okirattal ajándékozta meg a főpásztort és Süllei László kanonokot. A találkozón jelen volt Jungbert Béla, valamint Szentgyörgyi Zoltán, hazánk tel-avivi nagykövete is.
Szentföldi zarándoklaton vett részt Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek vezetésével április 15. és 22. között a főegyházmegye néhány papja és négy diakónusa.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .