Szent László gyermekszemmel

Fotó: Lambert Attila

 

A tárlatot, amelyet Veres András győri megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke nyitott meg, a Győri egyházmegye és a Katolikus Pedagógiai Intézet (KaPI) szervezte.
A szétnyíló Tordai-hasadék, egy korabeli ruhákat és fegyvereket viselő, életnagyságú figura, Szent László-társasjáték, kódexek és számtalan különféle technikával készült színpompás festmény… A Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár legújabb kiállításán a gyermeki képzelet kimeríthetetlen gazdagságával és számtalan különleges alkotói technikával találkozhat a látogató.
A százhetvenöt intézményből összesen hétszáztizenhat pályamű érkezett, ezek közül kellett kiválasztani a legjobbakat – mondta el Tokár Imre János OFM, a KaPI vezetője.
Barcsák Marianna, a KaPI intézményvezető-helyettese, a pályázat főkoordinátora elmondta: a beérkezett pályaművek mögött több mint ötszáz tanár munkája áll.
Barcsák Marianna a megnyitón azt is bejelentette, hogy a díjazott alkotásokat szeptemberben árverésre bocsátják, és a befolyt összeget – az MKPK által létrehozott Szent Gellért-ösztöndíjon keresztül – nehéz körülmények között élő gyermekek tanulmányaira ajánlják fel.

(A kiállítás július 15-ig mindennap 10 és 18 óra között tekinthető meg. A belépés díjtalan.)

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .