Szent István hite

Az az Úr, aki miatt annyi harcot és ellenségeskedést vállalt, nem adta meg neki, hogy az utódját saját fiában találja meg, és még a legbelsőbb körében is akadtak ellenségei, akik közreműködtek egy ellene irányuló sikertelen merényletben.

Ám betegségei és kudarcai közepette, úgy tűnik, öregségében újra megtalálta hitében a támaszt. Az a cselekedet, hogy az országot Szűz Máriának ajánlotta fel, jelzi Szent István hitének erejét. Hiszen nem földi szövetségest, hűbérurat keresett, hogy a magyarok megmaradását biztosítsa itt, ezen a földön, hanem égi Édesanyánkra bízta nemzete felemelkedését. A közelgő hit évében jusson sokszor eszünkbe első Szent Királyunk hite, amely alapja lett ezeréves magyar történelmünknek. Adjon erőt mai anyagi és erkölcsi problémáinkban, személyes és társadalmi nehézségeink közepette. Tudjuk mi is felajánlani életünket a Szűzanyának szenvedésünkben, gyászunkban, örömünkben és sikereinkben is, így azokhoz a szentekhez leszünk hasonlóak, akik a mi küzdelmeink között élték életüket, és nem itt a földön kerestek szövetségest.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .