Szent II. János Pál-ereklyét kapott a máriabesnyői bazilika

Fotó: Németh László Imre

 

Mieczysław Mokrzycki lembergi érsek, a szent pápa másodtitkára adományozta a máriabesnyői kegyhelynek az ereklyét – II. János Pál hajszálait –, melyet az érsek nevében Rózsa László diakónus adott át. Emlékeztetett arra, hogy az ereklyék tisztelete már az őskeresztények idejében kialakult, ugyanis az első vértanúk sírja fölé bazilikákat emeltek, ott miséztek, és a szentek testéből vett ereklyéket az oltárokban helyezték el. Rózsa László azt is elmondta, hogy személyesen ismeri Mieczysław Mokrzyckit, aki II. János Pál, majd XVI. Benedek titkára volt, mielőtt 2007-ben kinevezték lembergi érsekké. A plébános szentbeszéde elején köszönetet mondott Rózsa Lászlónak, amiért buzgó apostola volt az ügynek, és elhozta az ereklyét a máriabesnyői bazilikába.
Nem imádjuk az ereklyét, de tiszteljük benne azt, akitől származik, s általa közel érezhetjük magunkhoz a szent egész emberségét, jóságát. A mai nappal a Szentatya ideköltözött hozzánk. Atyai jóságával terel minket, szeretetével közbenjár értünk. Utat és irányt mutat: erre van a mennyország, erre kell zarándokolni, és az út végén Jézus vár ránk. Most már nem vendég a Szentatya itt, nálunk, hanem családtag. Így vagyunk egyek a szentek közösségével – mutatott rá beszédében Stella Leontin.
Forrás: máriabesnyői Nagyboldogasszony-bazilika

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .