Szent Gellért Tabon

A tizennyolcadik tanévet kezdő iskola ünnepére jelen voltak a korábban ott tanító katolikus egyházi személyek, a püspökség képviselője, a városban szolgáló evangélikus és református lelkészek, a polgármester és a helyi középiskola vezetője is.

Az iskolaalapító Takács Lajos apát, nyugdíjas plébános a jeles alkalomra elkészítette Szent Gellért szobrát, amelyet Horváth Tamás hitoktató-plébános áldott meg az ünnepi szentmise után. A nap folyamán százhúsz diák csapatokba szerveződve Szent Gellért életéhez kapcsolódó feladatokat oldott meg, végrehajtásukra az iskola, az óvoda és a város több pontján került sor. Volt keresztrejtvény, gondolázás, versírás, szerzetesi ruha készítése zsákból, botok kötözése keresztté, latin és magyar nyelvű szövegek átírása tintába mártogatós tollal, „hegyre” menetel, puzzle. Az utolsó állomáshelyen egy borítékban három betűt és egy képrészletet kapott minden csapat. Az iskolába visszaérkezve ezekből kellett kirakni a „Szent Gellért püspök és vértanú” szöveget, illetve a püspök színes képét.
T. I.-né

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .