Szegények és gazdagok a Szentírásban

A kérdés számos aspektusát érintették a nagy tekintélyű tudósok és a fiatal kutatók magyar, német és angol nyelven elhangzott előadásai. A konferenciát a szegedi zsidó hitközség részéről megtisztelte jelenlétével Markovics Zsolt főrabbi, és Abdul-Fattah Munif, hazánkban élő koránkutató is csatlakozott a tudományos eszmecseréhez.


Joachim Gnilka professzor személyesen adta át a nevét viselő díjat Jutta Hausmann, a budapesti Evangélikus Hittudományi Egyetem, valamint Peres Imre, a debreceni Károli Gáspár Református Egyetem tanárának.

Szeged jövőre is otthona lesz a biblikus tudományokról folyó eszmecserének: a városban tartja majd éves közgyűlését a Studiorum Novi Testamenti Societas (SNTS), az a nemzetközi szakértőkből álló társaság, amelyet az Újszövetség tanulmányozására hoztak létre.

A konferencián elhangzott előadások közül több meghallgatható, illetve szöveges összefoglalóik elolvashatók a világhálón, a www.regio10.hu/xxv-biblikuskonferencia oldalon.

cz

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .