Szegedi egyetemi lelkészségek a Föld napja rendezvényén

A Védegylettel közösen berendezett modern kiállítótérben arra igyekeztek hangsúlyt helyezni, hogy az egyház is bekapcsolódik az emberi környezet védelmébe, és felhívja az emberek figyelmét a teremtett világ iránti felelősségünkre.

Pálfai Zoltán szervező arról számolt be, hogy a rendezvényen tanulmányozni lehetett többek közt a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Felelősségünk a teremtett világért című körlevelét is. Mindezt személyes találkozások, beszélgetések és egy figyelemfelhívó kiállítás tette még színesebbé.

„Nagy öröm számunkra, hogy a Biblia éve alkalmából rendezett két hasonló, ökumenikusan vállalt megjelenésünk után e rendezvény tovább erősítette az egyetemmel fennálló kapcsolatunkat, és nyitottan voltunk jelen mindazok számára, akikkel programjainkon nem találkozunk. Ősszel a Kálvin-évforduló alkalmából tervezünk közös megjelenést ugyanitt” – nyilatkozta a szervezők nevében Pálfai Zoltán.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..