Szeged-Csanádi Egyházmegye

 

A Petőfi téri egykori intézményben, amely 2012-ben került a mezőtúri önkormányzat vagyonkezelésébe, áprilisban meg is kezdődtek a Gál Ferenc Főiskola mezőgazdasági és műszaki felnőttképzési programjai, majd szeptemberben az első új felsőoktatási szakként elindult a pasztorális tanácsadás és szervezetfejlesztés, karitásztudomány (MA) képzés is.


 

2012 októberében a főiskola adhatott otthont a Vidék Akadémia a vidék jövőjéért elnevezésű országos rendezvénynek, amelyet a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat, valamint a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet szervezett.

Ez utóbbi intézet a 2012. december 11-én a „Szakmai Szaktanácsadási Központ” címet adományozta a mezőtúri Gál Ferenc Főiskola Térségfejlesztő Innovációs Központjának.

Az idén újabb képzések indulnak majd. A tervek szerint 2013-ban létrehozzák a mezőtúri vidéki-térségi oktatási bázist, és nemzetközi kapcsolatokkal is rendelkező tudásközponttá fejlesztik, valamint előkészítik a helyi élelmiszertermelési programot. Az egyházmegye az egyházi felsőoktatás és felnőttképzés küldetésének megvalósításával részesévé válik azoknak a helyi kezdeményezéseknek, amelyek a régió gazdasági és szellemi-lelki megtartó erejét igyekeznek növelni. A mezőgazdasági termelőmunkára felkészítő képzési-nevelési programok indításában, a vidéki lakosság képzésében és szociális felemelésében az intézmény a katolikus és más keresztény egyházak gazdag képzési tradícióira támaszkodhat.
(B.)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .