Szatmárnémeti ünnepel

A szertartást követően szentmisével folytatódik a program. A boldoggá avatáson Angelo Amato bíboros, a szenttéavatási ügyek kongregációjának prefektusa olvassa fel XVI. Benedek levelét, majd leleplezik Scheffler János arcképét. A püspök életét Szőke János budapesti szalézi atya, a kérelem posztulátora ismerteti, majd Erdő Péter bíboros celebrál szentmisét.
   
Az ünnepen jelen lesz Francisco Javier Lozano apostoli nuncius, Jakubinyi György gyulafehérvári érsek, Ioan Robu bukaresti érsek, Ternyák Csaba egri érsek, Lucian Murean fogaras-gyulafehérvári görögkatolikus nagyérsek, metropolita, Románia római és görögkatolikus egyházmegyéinek püspökei, valamint számos magyarországi és külföldi püspök (Munkács, Szabadka és Nagyszombat főpásztorai). Körülbelül harmincöt püspök és több mint százötven katolikus pap lesz jelen a szertartáson, és tiszteletüket teszik más felekezetek képviselői is, így Csűri István királyhágómelléki református püspök, Bálint Benczédi Ferenc unitárius püspök, valamint Alexandru Tincu nyugalmazott ortodox esperes.
   
A Duna Televízió és a Mária Rádió élőben közvetíti az eseményt.

 

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .