A szolgáló szeretet derűjével

Az Európai Polgár-díjat idén másodszor adták át. Az Európai Parlament elnöke, Jerzy Buzek által vezetett bizottság döntött róla áprilisban. Böjte Csabát Gál Kinga néppárti politikus jelölte a a díjra, amelynek átadására (képünkön) a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának ülésén került sor, ahol mindketten ünnepi beszédet mondtak.


   
A csoport Böjte Csaba vezetésével nagy érdeklődést kiváltó beszélgetésen vett részt a brüsszeli Magyar Kulturális Intézetben. A szerzetes személyisége, a szavaiból áradó derű iránytűként szolgál a válaszokat és iránymutatást kereső magyarok számára szerte a világon.
   
Böjte Csaba 1992 óta végzett tevékenysége, azaz a Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozása, fejlesztése, a ma már hatvankét helyszínen közel kétezer-kétszáz gyermek számára nyújtott segítség európai értéket hordoz magában és európai figyelmet érdemel. A díj odaítélése ennek a felbecsülhetetlenül fontos munkának az elismerése, amely hozzájárul a kölcsönös megértés és az integráció elősegítéséhez, nemzeti és nemzetközi szinten egyaránt. Böjte Csaba európai példakép, munkássága mintául szolgál egész Európa számára.
 
 

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .