Szabad szívek, nagy álmok, kemény munka

Ferenc pápa latin-amerikai útjának utolsó nagy nyilvános eseményén fiatalokkal találkozott. A találkozón elhangzott két fiatal tanúságtétele. Az egyikük egy huszonöt éves ápolónő, Liz Fretes volt, aki a közelmúltban személyes és családi küzdelmeiben ismét felfedezte a hitet. A másik tanúságtevő egy tizennyolc éves indián fiú, Manuel de los Santos Aguiler volt, akinek a családja kénytelen volt elhagyni a vidéki életet és a fővárosba költözni, ahol azonban csak a kizsákmányolás várta őket. Manuel drogfüggő lett, de mielőtt ő is a nagyvárosokban nyomtalanul eltűnő fiatalok sorsára jutott volna, találkozott egy közösséggel, akik megmutatták a számára: „Istennek semmi sem lehetetlen”.
Ferenc a pápa a két fiatal tanúságtételére reagálva felhívta a figyelmet a szabadság és a felelősség között lévő szoros kapcsolatra, és hogy milyen nagy szükség van az életben a szívre, amely mindkettőt képes megtapasztalni. Ez a kapcsolat egyesíti a reményt és a kemény munkát. (VR)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .