Sikeres nyomozás „Vatileaks” ügyben

Egy korábban kiadott szentszéki közlemény szerint a szentszéki iratoknak, a pápa magándokumentumainak újabb közzététele most már nem rágalmazásnak minősülő újságírói kezdeményezés, hanem bűntény jellegű tett. A Szentatyát, valamint több munkatársát és a neki címzett üzenetek feladóit ugyanis személyes, privát jogaikban, levelezési szabadságukban sértették meg.

A Szentszék tovább vizsgálja a Szentatyának mint személynek, mint az egyház és a Vatikáni Városállam legfőbb tekintélyének magánjogát és méltóságát sértő erőszakos tettek különböző vonatkozásait. Megfelelő lépéseket tesz, hogy válaszoljanak az igazságszolgáltatás előtt mindazok, akik lopás, orgazdaság, titkos hírek közzététele, valamint illegálisan megszerzett és birtokolt magániratok kereskedelmi felhasználásának tettesei. A szentszéki közlemény arra a kötetre utal, amely a minap jelent meg a római könyvesboltokban Őszentsége címmel, és tartalmazza többek között azokat az iratokat is, amelyeket már a közelmúltban kiszivárogtattak a Vatikánból.
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..