Sikeres a PárKatt

A hat év alatt több mint tíz­ezren regisztráltak, és minden negyedik regisztráló aktív tag is lett a katolikus társkeresőn. Szinte egyedülálló az online társkeresők világában – főként, ahol a házastársra találás a cél –, ami a parkatt.hu-n megvalósult: a férfiak és a nők aránya kiegyenlített az aktív tagok között. (Induláskor a férfiak csak körülbelül egyharmadnyian voltak, ám mostanra ez az arány 50 százalék körüli.) A tagság feltétele, hogy a jelentkező egyházjogilag szabad állapotú katolikusként készen álljon a szentségi házasságra, és magáénak vallja a Katolikus Egyház tanításának a házasságra és a családra vonatkozó igazságait.

Írások, videók – több mint online találkozási felület

A parkatt.hu-n közzétett írások, videók értékes katolikus támpontokat adnak a társkeresés, a párkapcsolat, a nemiség, a házasság különféle kérdéseiben. A honlap főoldalán található új menüpont, a Pártipp témák szerint csoportosítva kínál gazdag linkgyűjteményt, nemcsak a PárKatt-tagok, hanem minden érdeklődő – fiatalok, párok és nevelők – számára is.

Programok

A parkatt.hu kiváló anonim találkozási lehetőség az interneten keresztül; nem helyettesíti, hanem lehetővé teszi a személyes ismerkedést. Emellett színvonalas programokat is kínál. Mindannyiszor igen sikeres, kiemelt esemény a fél­évente telt ház előtt megrendezett egyéni MÉCS-napok lelkigyakorlatos program, amelyen eddig több mint ötszáz katolikus egyedülálló vett részt.

Akik társra találtak

A katolikus társkereső által vallott értékrend közös alapot teremt: ennek köszönhető, hogy a parkatt.hu-n és kapcsolódó nemzetközi testvérhonlapjain mintegy ötször magasabb a társra találás aránya, mint más társkeresőkön. Noha nem minden társra talált tag ad hírt magáról, ma már alig akad, aki ne tudna legalább egy párról, amelynek tagjai ezen a társkereső oldalon keresztül ismerkedtek meg. Akik írásban köszönetet mondanak és megírják a történetüket, azok levelei – hozzájárulásukkal – a honlap Sikertörténetek rovatában olvashatók. Íme, három példa:
„Ezúton szeretnénk köszönetet mondani elsősorban Istennek és a parkatt.hu társkereső létrehozóinak, szervezőinek, hogy egymásra találtunk 2018 márciusában, a PárKatton kezdeményezett levelezésünk után. Egymás iránti elköteleződésünket december 25-én pecsételtük meg az eljegyzésünkkel. Imáink, álmaink beteljesülését a jövő nyáron szeretnénk szentségi házasságban elmélyíteni Isten áldásával. Imával, köszönettel és bátorítva minden kedves társkeresőt: Andrea és Ákos.”
„A PárKatt közreműködésével találtam meg a párom, és immár házasokként szeretnénk mindezt meghálálni történetünkkel. A parkatt.hu volt az egyetlen lehetőségünk, hogy egymásra találjunk. Mindketten dolgoztunk, és imádkoztunk, mert harminc felett már »felkiált a lélek«, hogy megtalálja a párját. Egy év után, pünkösd szép ünnepe előtt, május 19-én házasodtunk össze. A Jászságban, egy szép szentmise keretében mondtuk ki az igent. Örökké hálásak leszünk minden közbenjárásért. »Megtaláltam azt, akit az én lelkem szeret!« Köszönettel Istennek és nektek: Annamari és Tamás.”
2018 májusában pedig PárKatt-baba született: „Kedves párkattosok! Nagy örömmel írjuk nektek, hogy megszületett Zsófia! Egy kis pötty, csak 2360 gramm, de nagyon aranyos! Mindannyian jól vagyunk, már itthonról gondolunk rátok sok szeretettel! Zsuzsi és Gábor.”

Születésnapi meglepetés

A honlap működtetéséhez és állandó felügyeletéhez szükséges forrást a tagdíjak jelentik; ez egyúttal hatékony eszköznek bizonyul a komolytalan szórakozni vágyók kiszűrésére is. A nehezebb anyagi helyzetben lévőket előfizetési akciók segítik. A hatodik születésnapon is ilyen örömteli meglepetésben részesülhet minden tag és csatlakozni vágyó.

Forrás és fotó: PárKatt.hu

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .