Sajtóapostolok Mohácson

A sajtóapostolok idén a pécsi püspökség vendégeként az egyházmegye által fenntartott Szent János Hotelben gyűltek össze Mohácson. Az ország minden részéről és a határon túlról (Kárpátaljáról és a Vajdaságból) is érkező mintegy ötven újságírót Mayer Mihály püspök köszöntötte. A találkozó első felében a résztvevők az alapításának ezeréves jubileumára készülő pécsi egyházmegye történetével ismerkedtek: előadást hallgattak meg arról, milyen helyet foglalt el a püspökség a Szent István-i egyházszervezetben, és hogyan változott a területén élők vallásos élete a középkortól napjainkig. Fazekas Orsolya, az egyházmegye sajtóreferense bemutatta a püspökség múltját feldolgozó könyvcsaládot, két tankönyvet, illetve munkafüzetet, melyek kisiskolásoknak és középiskolásoknak segít feldolgozni és megismerni az elmúlt ezer év helytörténetét.

Dévényi István, a Heti Válasz munkatársa Milyen a jó honlap? című előadásában az „y-generáció” egyre népesebb táborára irányította a hallgatóság figyelmét. E csoport tagjai szinte kizárólag a világhálón keresztül kommunikálnak, szereznek információt és kötnek üzletet. Az egyházközségi honlapok szerkesztőire tehát kiemelkedő missziós feladat hárul, hogy internetes oldalaikon vonzóan mutassák be közösségüket és azon keresztül Krisztus tanítását. Dévényi az egyes honlapokat elemezve apró trükköket mutatott be, melyek hatékonyabbá teszik az örömhír eljuttatását az új generáció tagjaihoz. A mohácsi találkozón jelen volt öt egyházmegye sajtófelelőse, akik kerekasztal-beszélgetésen számoltak be tevékenységükről és az egyházközségi sajtósokkal kialakított helyi hálózatuk működéséről. A MAKÚSZ egyházközségi lapszerkesztők szakosztályának találkozójára ellátogatott Szikora József, a szövetség elnöke is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..