Röviden

Keresztény egyetemista gólyatábor  Esztergomban

A budapesti egyetemi lelkészség augusztus 23. és 27. között keresztény gólyatábort szervez az esztergomi ferences gimnázium kollégiumában. A tábor célja, hogy a Budapestre érkező elsőéves hallgatóknak útravalóval szolgáljon egyetemi éveikhez. A tábor alatt a résztvevők megismerkedhetnek a fővárosi egyetemi lelkészségen működő közösségekkel. A programban előadások, kikapcsolódás, imádság, játék szerepel. A gólyatáborba ellátogat Veres András szombathelyi megyés püspök és Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát.

A jelentkezés végső határideje: augusztus 16.

(További tudnivalók: http://golyatabor.egylelk.com)

Az egyháztörténlemről a bugaci hittanyán

„Ti vagytok a föld sója!” – ezzel a mottóval hirdetett Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek egyházmegyei missziót székfoglalása tizedik évfordulója alkalmából. A misszió egyik jelentős állomása volt az augusztus 2. és 9. között tizennyolcadik alkalommal megrendezett XVIII. Bugaci Lelkigyakorlatos Tábor, a Hittanya, amelynek idén A halászbárkától a pápamobilig volt a mottója. Az ókortól napjainkig ívelő egyháztörténeti előadások hangzottak el a Hittanyán. Többek közt Veres András szombathelyi püspök, Bíró László tábori püspök és Bábel Balázs kalocsai érsek is szólt a „felnövekvő fiatalság” jelen lévő képviselőihez.

sy

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .