Röviden

 

 

Szikra – új ifjúsági közösség Székesfehérváron

 

Tizennyolc és harmincöt év közötti fiatalok számára jött létre Székesfehérvárott a Szent Imre Ifjúsági Közösség, a SZIKRA. A közösség alkalmain a résztvevők rövid imádságot követően olyan teológiai és pszichológiai előadásokat hallgathatnak, amelyek életünk alapvető dimenzióit érintik: az Istennel, a többi emberrel és az önmagunkkal való kapcsolatunkat. Ezután a felmerült témák átbeszélésére, végül kötetlen együttlétre is lesz lehetőség. A közösség a Szent Imre-templom (Székesfehérvár, Városház tér 4.) alatti klubhelyiségben fog találkozni.

 

Hálaadás a családokért Székesfehérvárott

 

Spányi Antal megyés püspök november 9-én, szentmise keretében a magyar szent családnak (Szent István király, Boldog Gizella és Szent Imre herceg) ajánlotta fel a Székesfehérvári egyházmegye családjait. Az ünnepi misét Alberto Bottari de Castello magyarországi nuncius mutatta be.


 

 

A győri Apor-iskola jubileumán

 

A győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont fennállásának 20. évfordulója alkalmából hálaadó szentmisét mutatott be Pápai Lajos megyés püspök a győri Szentlélek-templomban november 9-én. A szertartást követően a főpásztor az iskola előtti téren megáldotta Apor Vilmos emlékművét, Rieger Tibor szobrászművész alkotását. (Az eseményről következő lapszámunkban riportot közlünk.)

 

Templomszentelés Küngösön

 

Az újonnan felépült küngösi Árpád-házi Szent Kinga-templomot Márfi Gyula veszprémi érsek szentelte fel november 9-én, ünnepi szentmise keretében. Hazánkban a Veszprém megyei településen (amelynek neve IV. Béla leányának emlékét őrzi) neveztek el először templomot az 1999-ben szentté avatott magyar királylányról.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .