Romániai magyar anyanyelvű hitoktatók látogatása

A temesvári Gerhardinum Római Katolikus Teológiai Líceum adott otthont a Bolyai Nyári Akadémia négy romániai magyar katolikus egyházmegye hitoktatói számára szervezett nyári továbbképzésének. A július 8. és 14. között tartott rendezvényen mintegy ötven pedagógus vett részt.
Nagybecskereken Német László SVD megyéspüspök fogadta a hitoktatókat, majd röviden bemutatta az egyházmegyét, és beszélt a ministránsok közelgő római zarándoklatáról.
Tekintettel arra, hogy a Bánát híveinek életében fontos szerepet tölt be az egyházmegye 2020-ig tartó első zsinata, Csiszár Klára pasztorálteológus, a zsinat teológiai tanácsadója rövid előadást tartott a zsinati folyamatokról.
A vendégek ajándékot is hoztak kollégáik, a Nagybecskereki Egyházmegye hitoktatói számára, melyet a hittantanárok augusztus végi találkozójukon kapnak majd meg. A nap hátralevő részében a vendégek Csókán és Feketetón, Boldog Bogdánffy Szilárd vértanú püspök szülőfalujában és keresztelésének helyszínén tettek látogatást. A vértanúhalált halt püspök a Nagybecskereki Egyházmegye szülötte, de lelkipásztori szolgálatát a Temesvári és a Nagyváradi Egyházmegyében végezte.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .