Rokonok

Kinek az unokatestvére vagy? Az amerikai program eddig közzétett eredményeit böngészve ez a valódi kérdés. Ugyanis a „nyomozás alá vont” hírességekről számos meglepő tény bukkant elő. Például Barack Obama elnök harmadik anyai dédapja egy ír cipész fia volt – a derék suszter 1850-ben vándorolt ki az Államokba, egy éhínség elől menekülve. A kutatások azt is kiderítették, hogy jelen állás szerint a brit trónnak – a királyi család szövevényes múltja miatt – pontosan 4973 várományosa van. A tekintélyes névsor közepe táján a volt amerikai elnök, idősebb George Bush is szerepel. A lista szerint a legutolsó brit trónörökös pedig egy német kórházi ápolónő, bizonyos Karin Vogel…

 

A kutatás néhány vezető lengyel politikusra is kiterjedt. Az eredmény meghökkentő: Bronisł aw Komorowski köztársasági elnök és fő ellenlábasa, Jarosław Kaczyński rokonok, mert az 1600-as évek elején élt tizedik ükapjuk ugyanaz a főnemes volt. Sajnálatos módon a tengerentúli kutatás nem foglalkozott a magyar közélet szereplőivel. Azért bátran eljátszhatunk a gondolattal: egy összmagyar családfakutatás során bizonyára roppant érdekes rokonságokra derülne fény. S az is hamar nyilvánvalóvá válna, hogy itt nem csupán X miniszter és Y pártelnök esetleges kuzinságáról van szó… A magukat magyarnak vallók rokonsága elsősorban nem vérségi, hanem szellemi-lelki alapú. Tetszik vagy sem, összetartozunk, családfák gallyaitól függetlenül, itt és most.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .