Programpont

Ferenczy Károly (18621917) munkáit bemutató kiállítás nyílik november 30-án a Magyar Nemzeti Galéria A épületében. A tárlatra számos hazai és határon túli közgyűjteményből érkeznek művek; a múzeumi anyag mellett több mint hatvan magángyűjteményi remekmű teszi teljessé a válogatást. A kiállítást 2012. május 27-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Thomas Tiberius Solymosi orgonahangversenyére, szerzői estjére kerül sor november 30-án, 19 órától Budapesten, a Batthyány téri Szent Anna-templomban, majd december 7-én, 19 órától Pesthidegkúton, a budapest-széphalmi Jézus Szíve-templomban (Petőfi Sándor u. 2.). Műsoron: Passacaille de Terramoto 1755, Tchacota (magyarországi bemutató); Chaconne de l’instant (magyaroszági bemutató); Esztergomi Passacaglia.

Hegedűs Endre zenekari Liszt-zongoraestjére november 29-én, 19.30 órakor kerül sor a Művészetek Palotájában. Közreműködik a Duna Szimfonikus Zenekar Deák András vezényletével. Műsoron: Haláltánc, I. (Esz-dúr) és II. (A-dúr) zongoraverseny.

A vihar kapujában Rjúnosuke Akutagava elbeszélésének és Akira Kurosawa filmjének színpadi változatát Csiszár Imre rendezésében mutatja be a Budapesti Kamaraszínház Ericsson Stúdiója december 10- én, 19 órától. Szereplők: Németh Kristóf, Nagy Enikő, Varga Zoltán, Kocsó Gábor, Dolmány Attila, Mesterházy Gyula, Sepa György, Kamarás György. További előadások: december 14., 19.

A Faludi-akadémia 6.45 filmklubjában november 30-án Ingmar Bergman Börtön című 1949-ben készült filmjét vetítik az Uránia Nemzeti Filmszínház Fábri Termében. Jegyek a helyszínen kezdés előtt válthatók.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .