Programnaptár

 

13.00–17.00 óra: Ünnepi műsor, könyvbemutató és kiállítás megnyitó a Budapesti Történeti Múzeum Barokk Csarnokában (Budavári Palota E épület).

A kommunisták által 1953. június 8-án kivégzett Sándor István szalézi szerzetestestvér emléknapja a Terror Háza Múzeumban (Budapest, Andrássy út 60.) február 22-én, 10.00–15.00 óra.

Az Utolsókból lesznek az elsők című ifjúsági vetélkedő döntője Óbudán, április 20-án.

Utolsókból lesznek az elsők – A szalézi csoda című kiállítás megnyitója május 3-án, 15.00 órakor az Óbudai Múzeumban.

Mária-búcsú Péliföldszentkereszten és Nyiss Ránk! kulturális fesztivál a szaléziak, Bajót önkormányzata és a helyi civilek összefogásával május 4–5., 10.00–20.00 óra.


A rendalapító Bosco Szent János ereklyéje Magyarországon május 17–26. Első állomás a szombathelyi Szent Kvirin Szalézi Plébánia. Utolsó állomás: Kazincbarcika.

 

Múzeumok éjszakája Óbudán június 22-én, középpontban a szaléziak.

„Jövünk haza!” – kerékpártúra 3. szakasz, az országhatártól Péliföldszentkeresztig augusztus 1–7.

Szalézi Fesztivál augusztus 14–18. – Balatonkenese, Part üdülő. Fiatalok, fiatal családosok, munkatársak és a szaléziakkal dolgozók számára. Változatos programok minden korosztálynak Don Bosco születésnapja köré építve.

Pascual Chávez Villanueva szalézi rendfőnök magyarországi látogatása: október 18–20.

Az első szaléziak 100 évvel ezelőtti megérkezése magyarországi letelepedésük színhelyére. A szalézi hivatás napja november 6-án Péliföldszentkereszten.

Don Bosco Gála az Óbudai Kulturális Központban és az ünnepi év zárása december 7-én.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .