Közösségről fiataloknak

A szaléziak úgy gondolják, megoldást tudnak adni a hozzájuk fordulók problémáira. Nem mondják magukról, hogy másképpen nem lehet, de akinek tetszik, amit körükben megtapasztal, az eljön máskor is, vagy velük marad. Nem állítják, hogy az üdvözítő választ egyedül ők ismerik, csupán felkínálnak a fiataloknak egy lehetőséget, és örülnek, ha ez elfogadásra talál.

 

Ilyen lehetőség a kazincbarcikai Don Bosco Általános Iskola, Szakiskola, Középiskola és Kollégium is, a Don Bosco Szaléziak kiemelt missziós műve, ahol új esélyt kaphatnak azok is, akiknek eddig még nem sikerült „egyenesbe jönniük”. Halmozottan hátrányos helyzetű, több iskolából eltanácsolt, akár börtönviselt fiatalok választhatnak itt több piacképes szakma közül. Ösztöndíjat, kollégiumi elhelyezést kapnak, figyelmet és támogatást. Ahogyan annak idején Don Bosco, úgy a mai szaléziak is meg vannak győződve arról, hogy minden ifjú lélekben rejlik valami jó, mindben megvan a jóság iránti fogékonyság. Igyekeznek megtalálni és kibontani ezt, becsületes állampolgárokat és jó keresztényeket nevelni a rájuk bízott fiatalokból.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .