Péterfillérek gyűjtése a pápa karitatív céljaira

A magyar egyház idén július 5-ére hirdeti meg a péterfillérek gyűjtését. Az befolyt adományokat a Vatikánba továbbítják, és a pápa karitatív céljaira fordítják.
Ferenc pápa nem csak „hivatali kötelességből”, de személyesen is nagy figyelmet fordít a rászorulók, szegények segítésének. Legutóbb a februárban, a „Ferenc pápa borbélya” megnyitásakor került a világsajtó figyelmének középpontjába. Az Apostoli Alamizsnahivatal és az olasz betegkísérők egyesülete (UNITALSI) együttműködésének köszönhetően zuhanyzási, fürdési lehetőséget, hajvágási és borotválási szolgáltatást biztosítanak a Vatikán környékén élő hajléktalanok számára.
A Szentszék a hagyományos templomi gyűjtés mellett más módokon is elfogadja a hívek felajánlásait. Lehet banki átutalással segíteni a pápa által támogatott rászorulókat (számlaszám: FinecoBank S.p.A. IT 52 S 03015 03200 000003501166 EUR, bic: FEBIITM1, swift: UNCRITMM, tárgy: Obolo di San Pietro (Peter’s Pence), név és teljes lakcím feltüntetésével), sőt postán, csekken is fogadja a Szentatya az adományokat a Città del Vaticano 00120 címen. (VR/MK)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .