Párkapcsolat és elköteleződés

Az elmúlt évek hagyományait követve a kiskunfélegyházi Ótemplomtól gyalogos zarándoklat indult a tizennégy kilométerre lévő pá­los­szentkúti kegyhelyre.
A résztvevők érkezésekor szentmisével kezdődött a találkozó. Balla Barnabás pálos szerzetes mondott szentbeszédet. Este dicsőítés, szentségimádás és gyónási lehetőség segítette a fiatalokat a pünkösdre való felkészülésben. A napot közös játék és tábortűz zárta.
Másnap Geszler Péter plébános vezetésével közös reggeli imádsággal folytatódott a program a kegyhely szent kútjánál. A nap előadói fiatal házaspárok voltak: Mérő Máté és Mérő-Walter Tímea, Tóth Ákos Attila és Tóthné Király Enikő, György Attila és György Dominika, akik az elköteleződésről beszéltek. Tanúságot tettek a párválasztással kapcsolatos küzdelmeikről és örömeikről, arról, hogy Isten-kapcsolatuk milyen hatással volt a választásukra és az elköteleződésükre. Hitet tettek a tisztaság erénye mellett, és igyekeztek segítséget adni a résztvevőknek ennek értelmezéséhez. Az előadásokat követően a fiatalok kérdéseire válaszoltak a házaspárok. A Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő Egyesület munkatársai kiscsoportos foglalkozásokat szerveztek a jelenlévőknek: „licitálni” lehetett a párkapcsolat témakö­rében meghirdetett értékekre – bizalom, felelősség, őszinteség, minőségi idő –, ezt követően pedig egy-egy kiválasztott értékről kiscsoportokban gyűjtötték össze a fiatalok gondolataikat, amelyeket meg is osztottak egymással.
Az ifjúsági találkozó érseki szentmisével zárult, amelyen Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek tizennyolc fiatalnak szolgáltatta ki a bérmálás szentségét.
A rendezvény a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Forrás és fotó: Parázs Pasztorális Központ

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .