A pápa képviselőjének magyar hangja

Magyarország és a Szentszék kapcsolatainak fejlesztése terén kifejtett munkássága elismeréseként Dobos András, a budapesti apostoli nunciatúra korábbi titkára ­(képünkön középen) a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést vehette át május 24-én, szerdán Rómában, a Pápai Magyar Intézetben.
Az ünnepeltet Tóth Tamás, az intézet rektora, valamint Orosz Atanáz miskolci görögkatolikus püspök köszöntötte. A kitüntetést átnyújtó Habsburg-Lotharingiai Eduard szentszéki magyar nagykövet laudációjában rámutatott arra, hogy a kétoldalú diplomáciai kapcsolatok ápolását konkrét emberek végzik, akik személyiségükkel is jelentősen hozzájárulnak a két fél közötti jó viszony elmélyítéséhez és gazdagításához. Dobos András éveken át tolmácsolta Alberto Bottari de Castello nuncius szavait a különböző világi és egyházi rendezvényeken. „Fogalmazhatunk úgy, hogy a pápa képviselőjének magyar hangja volt, tehát Péter utódának szavát segített eljuttatni a magyar hívekhez” – hangsúlyozta a nagykövet.
Dobos András 2013 és 2016 között a Magyarországi Apostoli Nunciatúra másodtitkáraként szolgált. 2016-tól Rómában, a Pápai Keleti Intézetben folytat doktori tanulmányokat.

Forrás és fotó: Magyarorszagszentszek.blogspot.hu

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .