Pálos nővérek örökfogadalma

Az ünnepi szentmisét Csóka János pálos tartományfőnök vezette a nővérek erdőkürti monostorában. A szentmisén jelen volt Györfi Szabolcs pálos szerzetes, a budapesti Sziklatemplom házfőnöke, a nővérek közösségének gyóntatója, valamint Vilmos pálos testvér.
Csóka János szentbeszédében emlékeztette Mária Erzsébet nővért arra, hogy meghívása már sokkal korábban elhangzott, hiszen már édesanyja méhében is ismerte őt Isten, és terveiben ott volt a meghívás kegyelme, amelyre a nővér nagylelkűen válaszolt.
A szónok az evangéliumot idézte: „Nagyobb szeretete senkinek sincs annál, mint aki életét adja barátaiért. Ti barátaim vagytok (…), mert mindent tudtul adtam nektek, amit hallottam Atyámtól” (Jn 15,13–15). Majd a nővérekhez szólva hangsúlyozta: Jézus nemcsak barátjának, jegyesének tart titeket, hanem ezenfelül mindent tudtul adott nektek. Bevon téged, Erzsébet nővér, abba a bensőséges kapcsolatba, amely közte és az Atya között van. Nem irigyli ezt a mély kapcsolatot, hanem megosztja veled, és mindent tudtul ad neked és nekünk. A választás Isten részéről érkezik, a választ azonban az embernek kell kimondania – hangsúlyozta Csóka János.
Az új örökfogadalmas teljes neve Jézus Szentséges Szívéről nevezett Mária Erzsébet nővér lett.

Forrás és fotó: Bege Nóra; pálos nővérek

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .