Kitüntetést kapott Várnai Péter

Az alapítvány 2007-ben azzal a céllal alakult, hogy segítse terjeszteni Mindszenty József bíboros tiszteletét, megismertesse élete példáját, tanítását, és évente tudományos előadást tartson, hogy mindezzel a boldoggá avatása ügyét szolgálhassa. A szervezet Mindszenty József hercegprímás 1956-os kiszabadulásának évfordulóján minden évben konferenciát rendez, amelynek helyszíne a budapest-rákosszentmihályi plébánia. Az idei novemberi konferencián Horváth Attila alkotmánybíró és Krajsovszky Gábor egyetemi docens tartott előadást.
Az alapítvány kuratóriuma minden évben Mindszenty-emlékplakettel tüntet ki egy-egy olyan személyt, aki hivatása területén kiemelkedően hozzájárult a szervezet céljainak eléréséhez. Idén a díjat Várnai Péter nyugalmazott plébánosnak ítélték, akinek munkásságát az alapítvány egyik kurátora, Petrovics Sándor méltatta.
A Mindszenty-emlékplakett Domonkos Béla szobrászművész alkotása. Ő a rákosszentmihályi templom előtt álló Mindszenty-bronzalak, a bíborost ábrázoló első budapesti köztéri szobor alkotója is.
Az alapítvány korábbi díjazottjai: Regőczi István, Jelenits István, Takács Istvánné, Kerényi Lajos, Burián László, Bárány József, Adriányi
Gábor, Sillye Jenő.

Forrás és fotó: Hittel a Nemzetért Alapítvány

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .