Pál-forduló: Az Új Ember rejtvénysorozata

A válaszokat a megjelenést követő péntek estéig lehet postára adni. Akik legalább húsz alkalommal helyesen válaszolnak a feltett három kérdésre, azok jutalomban részesülnek.

Az első díj: zarándokút Szent Pál nyomán Görögországba.

A második díj: éves előfizetés az Új Ember valamennyi termékére, továbbá húszezer forintos könyvutalvány a kiadó könyveiből.

A harmadik díj: húszezer forintos könyvutalvány.

A többi sikeres versenyző között értékes könyveket sorsolunk ki.
A megfejtéseket hónapról hónapra az Új Ember Teofil című ifjúsági havilapjában tesszük közzé.

A XX. forduló kérdései:

Asszoszban vették föl Pált a hajóra, mely több sziget mellett is elhaladt, míg Cezareába elérkezett. Útközben megálltak Milétoszban, ahol Pál elbúcsúzott az efezusi presbiterektől.

1. Melyik híres filozófus élt ebben a városban? Az egyik szigetnél is megálltak, amely ókori híres orvosáról volt nevezetes.

2. Melyik sziget volt ez, és mi az orvos neve? A hajó Rodosz szigetére érkezett. Pál kikötőjének nevezik azt a helyet, ahová az apostol hajója befutott.

3. Melyik városban volt ez a kikötő?

A XX. forduló válaszait június 12-éig kérjük postázni a következő címre: Új Ember Kiadó, 1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 1. A levélre írják rá: Pál-forduló.

Elektronikus úton beérkezett válaszokat nem áll módunkban elfogadni és értékelni

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .