Pál-forduló: Az Új Ember rejtvénysorozata

A válaszokat a megjelenést követő péntek estéig lehet postára adni. Akik legalább húsz alkalommal helyesen válaszolnak a feltett három kérdésre, azok jutalomban részesülnek.

Az első díj: zarándokút Szent Pál nyomán Görögországba.

A második díj: egyéves előfizetés az Új Ember valamennyi termékére, továbbá egy húszezer forintos könyvutalvány a kiadó könyveiből.

A harmadik díj: egy húszezer forintos könyvutalvány. A többi sikeres versenyző között értékes könyveket sorsolunk ki.

A XXII. forduló kérdései 

1. A jeruzsálemi templom belső udvarába csak zsidók léphettek be. A pogányt halállal büntették érte. Pál kíséretében volt egy görög. Azzal vádolták Pált, hogy bevitte a templomba. Felizgatták ellene a tömeget, s azok meg akarták ölni Pált. A római helyőrség mentette ki kezükből.
Mi volt Pál társának neve, akivel vádolták, hogy a templomba vitte?

2. A római helytartó Cezareában székelt, a katonai helyőrség pedig Jeruzsálemben állomásozott, hogy vigyázzon az ünnepek alatt a rendre. Az itt lévő katonaság mentette ki Pált a tömeg kezéből.
Hol állomásozott a római helyőrség a templom védelmében?

3. Az ezredes meg akarta ostoroztatni Pált, hogy vallomásra bírja. Római polgárjogának köszönhetően Pál ettől most megmenekült.
Mi volt az ezredes neve, aki a helyőrséget vezette?

A XXII. forduló válaszait június 26-áig kérjük postázni a következő címre: Új Ember Kiadó, 1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 1. A levélre írják rá: Pál-forduló.
Elektronikus úton beérkezett válaszokat nem áll módunkban elfogadni és értékelni.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .