Pál-forduló: Az Új Ember új rejtvénysorozata

A válaszokat a megjelenést követő péntek estéig lehet postára adni. Akik legalább húsz alkalommal helyesen válaszolnak a feltett három kérdésre, jutalomban részesülnek.

Az első díj: zarándokút Szent Pál nyomán Görögországba.

A második díj: éves előfizetés az Új Ember valamennyi termékére, továbbá húszezer forintos könyvutalvány a kiadó könyveiből.

A harmadik egy díj húszezer forintos könyvutalvány.

A többi sikeres versenyző között értékes könyveket sorsolunk ki. A megfejtéseket hónapról hónapra az Új Ember Teofil című ifjúsági havilapjában tesszük közzé.

Az V. forduló kérdései:

1. A Szentlélek arra indítja az antiochiai közösséget, hogy Barnabást és Sault/Pált misszióba küldje (vö ApCsel 13,2). Pál elkezdi első missziós útját. Mikor volt Pál első apostoli útja, és mi volt annak első állomása?

2. Százötven kilométer megtétele után Pál megérkezett apostoltársával Aphrodité legenda szerinti szülőföldjére, a Római Birodalom egyik elhanyagolt provinciájának fővárosába. Mi ennek a településnek a neve, és mi őrzi Saul megbotozásának a helyét?

3. Pergét az Apostolok cselekedetei (13,3) Pál első apostoli útja egyik állomásaként említi. Hol található ma ez a város, és milyen látnivalót érdemes ott feltétlen felkeresni?

Az V. forduló válaszait február 27-ig kérjük postázni a következő címre: Új Ember Kiadó, 1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 1. A levélre írják rá: Pál-forduló.

Elektronikus úton beérkezett válaszokat nem áll módunkban elfogadni és értékelni.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .