Pál-forduló: Az Új Ember új rejtvénysorozata

A válaszokat a megjelenést követő péntek estéig lehet postára adni. Akik legalább húsz alkalommal helyesen válaszolnak a feltett három kérdésre, jutalomban részesülnek.

Az első díj: zarándokút Szent Pál nyomán Görögországba.

A második díj: éves előfizetés az Új Ember valamennyi termékére, továbbá húszezer forintos könyvutalvány a kiadó könyveiből.

A harmadik díj egy húszezer forintos könyvutalvány. A többi sikeres versenyző között értékes könyveket sorsolunk ki. A megfejtéseket hónapról hónapra az Új Ember Teofil címû ifjúsági havilapjában tesszük közzé.

A VI. forduló kérdései:

1) Szergiusz Paulus prokonzul Páfoszban meghívja udvarába Barnabást és Sault, mert hallani kívánja Isten igéjét (Apcsel 13,7) Tanúja lesz az apostol igehirdetésének. Saul imájára csoda történik, és a pillanat hatására önmaga pedig Pálra változtatja nevét. Kivel és milyen csoda történt?

2) Első apostoli útján most már mint Pál jár a pizídiai Antiochiában is. Augustus császár számára nagyon jelentős város volt, itt találták meg a Res Gestae, Augustus császár önéletrajzi – sírfeliratos kövét is. Mi a város mai neve és mi emlékeztet bennünket Szent Pálra?

3) Pál apostoli útjának következő állomása Iconium (Konya), a rómaiak virágzó, majd később a szeldzsuk-törökök szent városa, Mevlana, a híres mohamedán filozófus és a táncoló dervisrend városa. Szent Pál és Barnabás tanítása hatására nagyon sok zsidó és görög hívő lett. Miután bántalmazni akarták Szent Pált, a hagyomány szerint Konyától északra kilenc kilométerre volt a rejtekhelye. Mi a település neve és mi a nevezetessége?

A VI. forduló válaszait március 6-ig kérjük postázni a következő címre: Új Ember Kiadó, 1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 1. A levélre írják rá: Pál-forduló.

Elektronikus úton beérkezett válaszokat nem áll módunkban elfogadni és értékelni.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .