Pál-forduló: Az Új Ember rejtvénysorozata

A válaszokat a megjelenést követő péntek estéig lehet postára adni. Akik legalább húsz alkalommal helyesen válaszolnak a feltett három kérdésre, azok jutalomban részesülnek.

Az első díj: zarándokút Szent Pál nyomán Görögországba.

A második díj: éves előfizetés az Új Ember valamennyi termékére, továbbá egy húszezer forintos könyvutalvány a kiadó könyveiből.

A harmadik díj: egy húszezer forintos könyvutalvány. A többi sikeres versenyző között értékes könyveket sorsolunk ki. A megfejtéseket hónapról hónapra az Új Ember Teofil elnevezésű ifjúsági havilapjában tesszük közzé.

A VII. forduló kérdései:

1) Ikoniumtól (mai Kónya) délre (40 kilométer) Likonia kopár vidékén, Lisztrában nagyon lelkesen fogadták az élő Isten szeretetéről beszélő apostolokat. S miután Pál meggyógyított egy nyomorék lábú férfit, a babonás pogány tömeg isteneknek vélte őket és áldozatot akartak nekik bemutatni. Később azonban a nép félrevezetése okán Pált mégis „halálra” kövezték.
Milyen pogány isteni nevet kapott Pál, milyet Barnabás?

2) Derbe (Kerti Hüjük) Pál és Barnabás apostol első missziós útjának legvégső állomása, innen visszafordultak és ugyanazon az útvonalon – „útközben megerősítették a tanítványok lelkét, és intették őket, hogy maradjanak meg a hitben” (ApCsel 14,22) – visszatértek abba a városba, ahol az újonnan megtérteket a pogányok vagy római vezetők először nevezték keresztényeknek. (Khrisztianoi)
Mi a város neve?

3) Pál és Barnabás is részt vesz Jeruzsálemben az apostoli zsinaton. Itt „elbeszélték, milyen nagy jeleket és csodatetteket művelt Isten a pogányok között általuk.” (ApCsel 15,12)
Milyen kérdés eldöntése tette szükségessé a zsinatot?

A VII. forduló válaszait március 13-ig kérjük postázni a következő címre: Új Ember Kiadó, 1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 1. A levélre írják rá: Pál-forduló.

Elektronikus úton beérkezett válaszokat nem áll módunkban elfogadni és értékelni.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .