Pál-forduló: Az Új Ember rejtvénysorozata

A válaszokat a megjelenést követő péntek estéig lehet postára adni. Akik legalább húsz alkalommal helyesen válaszolnak a feltett három kérdésre, azok jutalomban részesülnek.

Az első díj: zarándokút Szent Pál nyomán Görögországba.

A második díj: éves előfizetés az Új Ember valamennyi termékére, továbbá egy húszezer forintos könyvutalvány a kiadó könyveiből.

A harmadik díj: egy húszezer forintos könyvutalvány. A többi sikeres versenyző között értékes könyveket sorsolunk ki.
A megfejtéseket hónapról hónapra az Új Ember Teofil elnevezésű ifjúsági havilapjában tesszük közzé.

A XI. forduló kérdései:

Pál Filippiben első híveit nem a zsinagógában találta, hanem a folyó partján. Többen közülük nők voltak. Pál levelében két további Filippiben élő nőről is említést tesz.

1. Soroljon fel hármat a Filippiben élő nők közül!
Pál eredményesen evangelizált Filippiben. Megvádolták, a világi hatóságok pedig megvesszőzték, és börtönbe zárták majd kiutasították a városból.

2. Mivel vádolták Pált, ami miatt börtönbe került?
Pál számára az első egyházközség Európa földjén mindig a legkedvesebb maradt. Csak tőlük fogadott el anyagi támogatást. Egyébként maga kereste meg kenyerét. Az apostol később is tartotta velük a kapcsolatot és levelet (leveleket) küldött nekik.

3. Ki volt Pál után a filippi közösség vezetője?

A XI. forduló válaszait április 10-ig kérjük postázni a következő címre: Új Ember Kiadó, 1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 1. A levélre írják rá: Pál-forduló.

Elektronikus úton beérkezett válaszokat nem áll módunkban elfogadni és értékelni.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .