Pál-forduló: Az Új Ember rejtvénysorozata

A válaszokat a megjelenést követő péntek estéig lehet postára adni. Akik legalább húsz alkalommal helyesen válaszolnak a feltett három kérdésre, azok jutalomban részesülnek.

Az első díj: zarándokút Szent Pál nyomán Görögországba.

A második díj: éves előfizetés az Új Ember valamennyi termékére, továbbá egy húszezer forintos könyvutalvány a kiadó könyveiből.

A harmadik díj: egy húszezer forintos könyvutalvány.

A többi sikeres versenyző között értékes könyveket sorsolunk ki.
A megfejtéseket hónapról hónapra az Új Ember Teofil című ifjúsági havilapjában tesszük közzé.

A XIV. forduló kérdései:

1. Pál korintusi működéséről keveset tudunk. Korintus egyik kikötőjének diakoniszszájával küldött az apostol egy levelet. Mi volt a kikötő és a diakonissza neve?

2. Pált korintusi működése idején a zsidók Gallio prokonzul elé vitték. Egy feliratról is tudunk, amelyen az ő neve és korintusi működésének ideje szerepel. Hogy hívják a feliratot, amelyen Gallio neve szerepel?

3. Másfél éves igehirdetés után, két hűséges munkatársával együtt Pál eltávozott Korintusból. Rövid látogatást tett Efezusban, és megígérte az ottani híveknek, hogy majd visszatér hozzájuk. Kik voltak ezek a munkatársai?

A XIV. forduló válaszait május 1-jéig kérjük postázni a következő címre: Új Ember Kiadó, 1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 1. A levélre írják rá: Pál-forduló.

Elektronikus úton beérkezett válaszokat nem áll módunkban elfogadni és értékelni.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .