Ozsvári Csaba ötvösművész boldoggá avatását kezdeményezi a Schönstatt mozgalom

A művész tíz esztendővel ezelőtt, 46 évesen, hirtelen szívhalál következtében hunyt el. A mostani kerek évfordulón, július 6-án a Schönstatt mozgalom magyarországi közösségének központjában, Óbudaváron megemlékezést tartottak, melynek keretében 11 órától Márfi Gyula veszprémi érsek szentmisét mutatott be. Ezután zarándoklat indult Tihanyba, ahol a bencés apátságban lehetőség nyílt az Ozsvári Csaba életét és munkássását bemutató kiállítás megtekintésére. A gyalogosok ezután folytatták útjukat Budapestre, a zugligeti Szent Család-plébániatemplom urnatemetőjéhez, a művész sírjához.
Ozsvári Csaba a feleségével együtt az éves nyári Schönstatt-családnapokon vett részt a halála előtt. A hét csúcspontja a 2009. július 9-én tartott ünnepi szentmise volt, melyben a házaspárok felajánlották életüket Szűz Máriának. A művészt a szentmise utáni szeretetvendégség közben, egy boldog pillanatban szólította magához Isten.
Ismerői szerint Ozsvári mindenben Istenre talált: családjában, munkájában és közösségében. Művészetében teljes mértékben Krisztus közvetítője akart lenni, s hívőként az életszentségre törekedett.

Forrás: Jezsuita.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..