Ötvenéves a vágáshutai templom

„Amikor eldöntöttük, hogy egy szép ünnepet szeretnénk tartani, s meghívni a főpásztort, felbuzdult a falu népe. Nagyon megfogyatkozott a közösség, a településen ötven évvel ezelőtt, a templom építésekor még háromszáznyolcvanan laktak, ma pedig alig ötven az állandó lakosok száma. Ők azonban mindannyian nagy szeretettel és lelkesedéssel készültek az ünnepre” – mondta el Papler Pál János plébániai kormányzó.
„Ez a nap a találkozásról szól – fogalmazott szentbeszédében Ternyák Csaba. – Csodálatos dolog, hogy a különböző nemzedékek képviselői, a régi barátok, akik elszármaztak erről a településről, most épp a Sarlós Boldogasszony tiszteletére szentelt vágáshutai templomban köszönthetik egymást.
Hálát mondunk azért, hogy ez az ötvenéves templom sok lehetőséget adott és ad az Istennel való találkozásra a keresztelések, temetések, esküvők alkalmával is. Öröm és szomorúság helyszíne lehet, ahol a pap megáldja a híveket. Ez a templom ma is forrás, ahonnan új életek indulnak, ahol elhatározások születnek, amelyek arról szólnak, hogy meg akarjuk újítani az életünket” – fogalmazott a főpásztor. Ternyák Csaba a szertartást követően megáldotta az ötven évvel ezelőtt felszentelt templomot. Az ünnepi szertartás körmenettel zárult.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .